Гавра с учител, и то по време на урок, е заснета по време на час по английски в Механотехникума в Стара Загора.

Група ученици се забавляват, като се заяждат с преподавателката си. Нейните опити да овладее тийнейджърите са напълно неуспешни. Те говорят на висок глас и се пръскат с вода от пластмасови бутилки.

Случилото е заради тест, който учителката е искала да проведе. Децата били разделени на две групи, а момчетата от едната решили, че въпросите на другата група са по-лесни. Дори имали претенции да не бъдат на групи, а тестът да бъде само един.

Учениците от клипа, които са от 10 а клас, ще бъдат наказани, увери директорът на Механотехникума Лидия Иванова.

Те са извършили редица нарушения на правилника в професионалната гимназия по механотехника и транспорт. Освен поведението им и арогантното държание, те са използвали мобилни телефони по време на час - напълно забранено в училището.

Директорката обаче уточни, че героите от клипа се разкайват, чувстват своята вина и молят за извинение учителката си Павлина Колева.

Самата преподавателка казва, че не е провокирала отношението. „Друг път не са правили така. Нямам представа защо бяха така емоционално настроени”, каза Павлина Колева.

„Това не е тяхното нормално поведение в другите часове. Аз съм силно изненадана”, отбеляза и директорката.

Родителите на момчетата, участници в клипа днес бяха на среща с ръководството на училището. Те отказаха коментар.  

Със заповед на директора на регионалния инспекторат на МОН в Стара Загора ще бъде извършена проверка на училището относно спазването на правилника за прилагане Закона за народната просвета и правилника за вътрешния ред на училището.