Новородено коте пострада от косачка за трева в Германия
Животинчето оцеля, но загуби краче и част от опашката
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 6
    0

Новородено коте пострада след като косачка за трева го прегази в Германия. То е било родено във висока трева и така е останало скрито за минаващия градинар.

Наложила се е спешна операция, за да се спаси живота му. За съжаление, ветеринарите не са успели да опазят едното му краче и половината от опашката му. Някои от пръстите му също са срязани. 10-дневното бебе е прието по спешност в приют, където лекуват раните му.

"За мен това е много емоционален момент”, разказва разчувствано ветеринарната сестра Габи Болиер. „Беше ми толкова мъчно за него - цялото му краче липсваше. А аз просто исках да му дам добро начало в живота!"

Много е вероятно майка му да е скрила новородените си във високата трева. „Мъжът, който е косил, е постъпил правилно, донасяйки го при нас”, посочи Катарина Зеелих от приюта за животни Шверте. „Той е реагирал веднага и завел пострадалото коте. Всяка минута е от значение в тези случаи. Щастливи сме, че е взел правилното решение."

След като е бил занесен в спешното, малкият котарак е претърпял поредица от операции.

"Със сигурност използвахме един от котешките му животи - убедена е Габи Болиер. - Нека да видим какво може да направим, за да избегнем бъдещи инциденти."

Грижите за пострадалото животно продължават - в центъра го хранят редовно с мляко. Когато се закрепи, ще може да изучи света на своите вече три лапички и да си намери дом.

  • 6
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре