Българин в Барселона: Хората викаха, плачеха. Голяма паника настана
Наши сънародници са били на метри от мястото на терористичния атентат
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0

Един от българите, в близост до мястото на терористичният акт,  е Александър Попчев. В момента на атаката той се намира на около 200 метра от нея. 

“Не съм се уплашил, когато завиха сирени и полицейски коли, тъй като често пътувам и виждам, че могат да се случат такива неща. Те са непредотвратими по принцип, защото не знаем къде и защо могат да се случат.”

Според него органите на реда в Испания могат да се справят бързо и адекватно в създалата се ситуация.

“Важно е органите на реда да действат бързо, а тук в Испания мога да ги похваля. Виждам че, действат много добре”, коментира Александър.

Според  някои българи в Барселона обаче, паника е обзела много от хората, голяма част от тях бягали на тълпи и без посока.  

“На най-оживената улица, най-оживеното място. В нашето заведение всички хора скочиха и панически избягаха. Викаха, плачеха. Голяма паника настана” , споделя Алекси Кенаров.

 “Почнахме да чуваме как отминават полицейски коли и линейки. Хората тичаха в шок, плачеха и крещяха ”, казва Пламена Сиракова, която работи близо до центъра.

Друга наша сънародничка се надява, че няма да последват още терористични атаки в града.

“Чуха се много линейки и много хеликоптери, нещо, което не е не обичайно за Барселона”, казва Леда Гачурова. “Притеснявам се, но мисля че щом веднъж се е случило, няма толкова голяма вероятност да се повтори ”, добавя тя. 

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре