Нова програма преобръща традиционното преподаване в час и може да направи часовете в училище по-интересни.

Час по мениджмънт в училище "Христо Ботев" в Горна Малина. Единадесетокласниците Виктор, Любомир, Троян и Петър представят концепция на своя рекламна компания за ВИП-събития. Техният рекламен апел е „Ние сваляме звезди”.

Търсят нови клиенти. Подготвили са разнообразни рекламни материали. Имат страница във „Фейсбук” с организирани от тях събития. Сред гостите им са много звезди от шоу бизнеса.

„Последното ни събитие е абитуриентски бал с участието на БТР и „Сигнал”,” споделят учениците.

Даниела е за първа година преподавател. Обучена е по програмата „Заедно в час”, която се опитва да разчупи традиционното преподаване на уроците.

„Старая се да няма повече от 5 до 10 минути, в които да говоря аз. По-скоро учениците участват, те да имат възможност да се изявят, да работят по групи. В началото забелязах, че това е нещото, което им липсва.

В часовете учениците се упражняват да работят в екип, да намират най-добрите аргументи и как да представят себе си.

„Да умееш да представиш себе си добре на интервю за работа, да представиш собствените си идеи, да ги защитиш. Много често добри идеи остават нечути, защото човек не успява да ги представи добре,” казва Даниела.

По програмата Заедно в час са обучени 21 млади учители. Тази година те преподават за първи път на ученици от 5 до 12 клас по различни предмети - чужди езици, математика, история, информатика, български език и литература. Резултатът в края на година: учениците отсъстват все по-малко от тези часове.