Мастършеф Божана Кацарова представи нов фестивал край морето
През уикенда на плаж "Червенка" ще се проведе първият в България музикален гурме арт фестивал
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0

През уикенда на плаж "Червенка" в северната част на "Градина" ще се проведе първото събитие на победителя в третия сезон на "Мастършеф" Божана Кацарова - музикален-гурме-арт фестивал. Входът е свободен и представя концепцията на Божана за "изнесен ресторант", тоест да готви гурме на неочаквани места – в градска среда, на плажа, в киното.

Събитието има за цел да свързва хората, музиката, храната, изкуствата и различните гледни точки в едно изживяване и честване на живота и природата, събиране, което да ни върне към най-чистите човешки емоции.

Организацията е била съпътствана с множество трудности, но резултатите ще надминат всички очаквани, убедена е Божана. 

"Идеята на фестивала е да погали всички сетива на човека. Цялостното изживяване ще е едно постоянно надграждане на усещания", коментира тя в ефира на "Тази сутрин" по bTV. 

Акцент в програмата ще е специална вечеря на плажа за 200 гости, на която ще бъде сервирано седемстепенно меню, изготвено специално за повода. За него екипът на Ritual Gatherings си партнира с отбора, представящ страната ни на най-елитното кулинарно състезание в света "Bocuse d’Or" в Лион, Франция. Основни действащи лица ще са Божана и шеф готвач Димо Димов.

Част от деликатесите, на които гостите на фестивала ще могат да се насладят, са миди Сен Жак, млечно телешко със сос жу, както и профитерола с шоколадов опал и карамелизирана пуканка. 

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре