Стотици дядоколедовци се събраха на конгрес в Дания
Фестивалът привлича посетители и участници от десетки страни
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0

Навън е лято, а високите температури са най-очевидното доказателство за това. В Дания температурите не са по-ниски, нито сезонът е различен. Въпреки това, там се провежда ежегодният Световен конгрес на дядоколедовците.

За 60-та поредна година над 150 симпатични старци се събират в Копенхаген, за да обменят малко подранило коледно настроение. Фестивалът привлича посетители и участници от десетки страни. Повечето от тях са пременени с традиционните червени палта и бели бради напук на осезаемо по-високите температури.

„Баща ми е един истински брадат Дядо Коледа. Дойдохме на 58-ото издание на конгреса и въпреки че той нямаше възможност да присъства тази година, аз дойдох сам от Лос Анджелис. Тук всички са много гостоприемни и отворени”, сподели Дядо Чана.

Тридневното събитие се организира в местен увеселителен парк. И тъй като температурите не предразполагат към сняг и шейни, дядоколедовците решават да се изкъпят в морето.

„Къпя се в морето на конференцията всяка година, без значение, че не е задължително”, обяснява Дядо Хенрик от Дания.

Коледните празници започват и завършват с различни традиции, а коледният дух се усеща през целия декември и януари. И макар все още да изглежда рано, на Световния конгрес вече се обсъжда какъв да е цветът на коледното дръвче тази година.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре