В разгара на лятото София става джаз дестинация
Организаторите очакват събитието да бъде посетено от над 20 000 души
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    2

В разгара на лятото София става джаз дестинация. За седма поредна година фестивалът "A to jazz" води световни имена в Южния парк.

И тази година три поредни дни столицата на джаза не е нито Ню Орлеанс, нито Сан Франциско, а само и единствено София. Много хора се събраха в Южния парк, за да чуят любимата си музика, изпълнявана на живо от световни имена. Тази вечер хедлайнерите са шведското трио "Dirty loops".

Стилът им – смесица от фюжън, поп, класика и джаз, привлича интереса на Андреас Карлсон - иконa в музикалния бизнес, писал песни за Кейти Пери, Бекстрийт Бойс и Селин Дион. Той е виновникът за световната слава, която следва момчетата днес.

– Какво е усещането да си на сцената и да видиш толкова много хора, които те слушат?

Хенрик Линдер, басист на "Dirty Loops":„Доста смирен можеш да се почувстваш и едновременно да ти подейства като ударна инжекция самочувствие. Казваш си Ммм! Даа, добър съм!  Всъщност се зареждаш с огромна енергия от тълпата.

– Ако не бяхте станали музиканти, какво щяхте да правите?
Арон Мелергард, барабанист на "Dirty Loops": „Аз щях да съм бездомник. Не знам.

Джона Нилсън, вокалист на "Dirty loops": „И аз не знам. Основата на това да правиш музика е, че трябва да си 100% вътре, да нямаш план Б. Само план А. Поне за мен е така. Ако се проваля, нямам с какво друго да се захвана.

В следващите два дни от фестивала "A to jazz" на сцената ще се качат големите Робърт Гласпър и Крисчън Макбрайд, а интервюта с тях очаквайте в предаванията "Тази неделя" и "Култ".

Интересът към джаз феста расте с всяко изминало издание. Тази година организаторите очакват през парка да преминат над 20 000 души.

  • 0
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре