Побой на полицай във врачанското село Борован
Инцидентът се случва преди дни, но доби популярност днес
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 0
    6

Полицай пострада при сбиване във врачанското село Борован. Случаят е станал преди няколко дни, но доби популярност едва днес чрез видеоклип от охранителни камери.

Инцидентът се разиграва в хранителен магазин между полицая, който не е бил на работа и не е бил с униформа, и двама жители на Борован.

В събота вечер служителят на реда и двама местни се засичат на главната улица, където влизат в пререкания. В магазина словесният спор бързо се превръща във физически.

По думите на един от участниците в побоя, полицаят го нарекъл „глупав циганин”.

На клипа от охранителната камера се виждат трима мъже, единият от които посяга и впоследствие е изтикан от другите двама с удари към вътрешността на магазина.

Оказва се, че човекът, който първи посяга, е полицейски служител от Районното управление в Бяла Слатина. Той е в системата от 2008 година, работи като младши инспектор в участъка в Борован.

От полицията не уточниха с какви наранявания е, но по информация на bTV те са в областта на главата. В момента е в болничен отпуск. 

„Извършен е оглед, установени са извършителите на деянието, които са криминално проявени – единият наскоро е излязъл от затвора, след което задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство, материалите са предадени на прокуратурата“, посочи ст. инсп. Пламен Стоянов от РУП – Бяла Слатина.

Линейка заради инцидента не е викана. По случая е образувано досъдебно производство.

  • 0
    6
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре