Представители на Реформаторския блок, „Движение 21”, „Нова република” и „Да, България” влязоха в спор за възможните коалиции след изборите и възможно ли е управлението да бъде кауза.

В студиото на „Лице в лице” Татяна Дончева (коалиция  "АБВ - Движение 21"), Антони Тренчев (Коалиция "Реформаторски блок - Глас народен"), Мартин Димитров („Нова република”) и Христо Иванов (Коалиция "Да, България”) обявиха приоритетите си в последния ден на предизборната кампания и коментираха блокадата на границата с Турция.

По думите на Татяна Дончева задължителното гласуване е задължително според закон, който патриотите са приели в последния парламент. Самите те разиграват театър с блокадата заради изборите, смята тя.

Тренчев посочи, че в началото на март са призовали да има решения за изборния туризъм и са категорично против чужди държави да се месят във вътрешните ни дела.

Мартин Димитров също обърна внимание, че вече са говорили публично за проблема. Христо Иванов беше категоричен, че тези хора имат право да гласуват, а начинът да се контролира пристигането им не е с блокади.

Според Иванов изборът днес е трети път да управлява Бойко Борисов или втори път Пламен Орешарски. Тренчев добави, че когато по милион души гласуват за ГЕРБ и за БСП то ще има дясно управление или ляво тип "Орешарски". Той изрази желанието на партиите от Блока да бъдат коректив в бъдещо дясно управление.

Мартин Димитров отново покани „Да,България” да обединят усилия.

Целият дебат вижте във видеото