Бойко Борисов е добър по душа като Дядо Коледа. Той беше толерантен към всички, прави компромиси, раздава постове, за да има стабилност, прощава, а на него никой не прости. Така бившият конституционен съдия Георги Марков коментира политическата ситуация у нас.

По думите му ГЕРБ загуби президентските избори, защото са подценили мажоритарния им характер. БСП добре си изигра картите, издигна един деполитизиран човек, макар и формално ляв. Той не е участвал във властта и така успя да разшири ветрилото и да получи подкрепата. ГЕРБ заложи на чисто партийна кандидатура, посочи, той.

Марков описа компромисите, които Борисов е направил и са довели до загуба на електорат. „Не е виновна само Цачева. ГЕРБ загуби десни избиратели, защото 2014-та, за да не идем на избори до дупка, Борисов направи най-толерантното, което можа да направи един политик – сложи за вицепрезидент кандидат на БСП, протестъри сложи за министри, Мая Манолова я сложи омбудсман. Цялото ДСБ е във властта, Москов. Радан Кънев го качи на гръб и го заведе при Меркел. На реформаторите даде несъразмерно участие във властта. Издигна Бокова за ООН – ненавиждана от сините избиратели”.

Той беше категоричен, че Йорданка Фандъкова щеше да е правилният избор за кандидат-президент. Тя не е казала нито една глупост откакто е в политиката и отговаря най-добре на логото на ГЕРБ.

Той посочи, че се е чул с премиера в оставка го е посъветвал – избори до дупка.

Повече вижте във видеото.