Жители на пловдивския район „Тракия” се готвят за протест заради строеж
Вместо детска площадка пред прозорците им може да се появи 7-етажна сграда
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 6
    1

Стотици собственици на апартаменти от пловдивския район „Тракия" подготвят протестна подписка. Причината е, че вместо зелени площи и детска  площадка под прозорците им се подготвя строеж на 7-етажен блок.

Според хората в квартала строителната фирма, от която са купили апартаментите, не ги е предупредила за промяна в плановете.

По думите на управителя на фирмата общината вече е одобрила строежа на 7-етажната сграда.

„В плана на „Тракия", който се обяви преди една година, вече няма детска градина, има жилищен блок. Това е. Всички хора в България сега са недоволни, ето сега е на мода - Младост в София, навсякъде хората са недоволни", коментира Георги Чалъмов , управител на строителна фирма.

От местната власт заявиха, че няма да позволят застрояването на спорния парцел въпреки твърдението на инвеститора.

„Този парцел няма да бъде застроен с многоетажна жилищна сграда. Предназначението на този парцел трябва да е или озеленяване, ако хората предпочетат – многоетажен паркинг", обяви Костадин Димитров, кмет на район „Тракия”.

Живеещите в съседни къщи също са недоволни. Вместо първоначалните планове за няколко четириетажни сгради се оказва, че ще се строят блокове на 10 етажа. От районното кметство не могат да спрат строежа, тъй като договорът бил подписан преди 9 години. Хората от квартала са готови да протестират.

  • 6
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре