Инженер заплашва с гладна стачка заради неизплатено възнаграждение
Инж. Христофор Буковски се нуждае от спешна операция, за да не изгуби крака си
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    0

Тежкоболен строител заплашва с  гладна стачка заради неизплатени пари по скандалния проект за  воден цикъл на Враца.  Мъжът се нуждае спешно от средства за операция, без която може да загуби крака си.

Инж. Христофор Буковски е една от емблемите на Враца.  Той е дългогодишен заместник-кмет  по строителството, когато се  оформя настоящия вид на града. Негово дело са и 20 жилищни сгради.

Преди време  решава да участва и в първия етап от  водния цикъл на Враца. В съдружие с още две фирми Буковски изгражда  един километър канализация в периода 2013-2014 година. Наложилата се корекция на трасето  допълнително оскъпила строителството.

По време на работата по водния цикъл Буковски си изкълчил крака, следват няколко операции. В момента той е почти обездвижен.

От консорциума, в който основна фирма е „Водстрой 98", твърдят, че претенциите  към тях са неоснователни.

Подизпълнители на водния цикъл във Враца протестираха заради неизплатени париВодният цикъл е най-скъпият проект на Враца – стойността му е 140 млн. лв. и се изпълнява с европари

Протести заради неизвършени плащания по водния цикъл на Враца бяха организирани няколко пъти досега.

Строители от  цялата страна събират средства за лечението своя колега.   С 312 лв. пенсия и болна дъщеря, за която също се грижи, 81-годишният Буковски не може да финансира лечението си.  Обърнал се към банки, но отговорът бил,  че е надхвърлил надеждната възраст за кредитиране. 

  • 3
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре