15-годишният Иво Христов издаде четвъртата си книга
Младият автор се бори с рядко заболяване, но най-големият му страх остава зад гърба му
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0

15-годишният Иво Христов, който се бори с рядко заболяване, при което организмът му произвежда тумори, издаде четвъртата си книга – „Календарът на живота”.

„За момента се чувствам добре и се надявам, че и занапред ще съм така. Продължавам да творя и се надявам, че книгите ще стигнат до все повече читатели”, каза Иво в предаването „Тази събота” по bTV.

2014 г. е кошмарна за него и семейството му. Тогава са му направени четири мозъчни операции. В момента лечението му продължава.

„Борим се с тумор в лявата ушна кухина и вече 2 г. го задържаме със скъпоструващо лекарство. Избягваме операция, тъй като ако се направи, Иво ще загуби слуха и в лявото ухо”, каза майката Милена Димитрова.

В момента Иво има три месеца почивка от лекарството и в края на юни – началото на юли отново е на преглед в Германия, където предстои да кажат как продължава лечението му.

„Не съм мислил, че ще започна да пиша, даже не ме биваше и в писането на есета. Станах писател за един ден, но преди това се молих дълго време. На Коледа през 2014 г. започнах да пиша първия си разказ”, спомня си Иво.

Започнал е с хорър разкази, вдъхновен от Стивън Кинг и от неговите книги. В момента пише психологически трилъри, чете много книги на известни автори и се надява, че самият той ще стане такъв.

„Старая се да не се връщам назад в миналото”, казва Иво.

„Беше много трудно, на моменти не бях сигурен, че ще остана жив, но всеки ден вярвах и се молех и с помощта на хората стигнах дотук”, подчерта той.

„Най-големият ми страх остава зад гърба ми. Живея с мисълта, че никога повече няма да ме оперират и предстоят само хубави неща”, убеден е Иво.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре