Трима българи станаха световни шампиони по кикбокс (ВИДЕО)
Дюк Нуамеруе, Емануил Димитров и Албена Малчева - Ситнилска взеха златото на първенството в Анталия
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0

Трима българи станаха световни шампиони на първенството по кикбокс в турския курорт Анталия.

Това са Емануил Димитров , Дюк Нуеамеруе и Албена Малчева – Ситнилска.

Емануил Димитров стана двукратен световен шампион в стил Лайт контакт, категроия до 79 килограма. Състезателят на спортен клуб ИККЕН вече е носител на две европейски и също толкова световни титли.

Освен това, кикбоксьорът ни спечели и още един медал в Турция - бронзов в по – лекия стил Поинт файтинг в същата категория.

Останалите носители на Световна титла са Дюк Нуеамеруе и Албена Млачева – Ситнилска.

Дюк Нуамеруе, който е състезател на столичния ABC Fight Club, спечели златния медал в стил Лайт контакт категорията до 84 кг.

Той се наложи убедително над руснака Сергей Жуков. Нуамеруе е европейски шампион и бронзов медалист от световни първенства по таекуон-до ITF, както и многократен държавен шампион по кикбокс и таекуон-до ITF.

Албена Малчева най-после стана Световна шампионка. Най- успешната ни състезателка в европейското таекуондо успя да се качи на най – високото стъпало на почетната стълбица, но не в таекуондото , а в кикбокса.

Тя спечели златния медал в стила киклайт контакт, категория до 60 кг., като на финала победи рускинята Олга Половникова.

Носители на бронзов медал станаха Амалия Колева и Петър Живков. Колева също е световна и европейска шампионка по таекуон-до ITF и многократна държавна шампионка по кикбокс.

Тя участва в два стила на шампионата на планетата в Турция и успя да спечели две бронзови отличия в стиловете кик лайт и лайт контакт, категория – 55 кг. .

На Световното първенство по кикбокс в Анталия участваха 1010 състезатели от 74 държави, от тях 19 българи.

Страната ни зае 13–о място в крайното класиране със спечелените си 3 златни и 4 бронзови медала.
 

Вижте видео от гостуването на Дюк Нуамеруе в "Шоуто на Слави":

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре