Консумацията на алкохол не пречи на производителността на  колектива, стига служителите да са спали след пиенето най-малко 7 часа.

Това е установило британско проучване, публикувано от в. "Файненшъл таймс", цитирано от БТА.

Пушенето, яденето и пиенето не се отразяват отрицателно върху продуктивността в офиса. Тя е най-ниска, когато хората не  са си доспали и са изкарали в сън шест или по-малко часа.

Проучването обхванало 21 хил. служители и било осъществено от университета в Кембридж.

Трудещи се с финансови и психически проблеми, както и с мускулно-скелетни увреждания, също били по-малко производителни от останалите си колеги.  

Същите слаби резултати показвали преследваните и унижавани служители, както и тези, които били несправедливо ниско заплатени за труда си.