Глад за квалифицирани зидари се появи в Лондон, предава Би Би Си. Строителните фирми в британската столица не могат да си намерят строители и са принудени да „внасят” работна ръка от Португалия. Нещо повече – работниците от иберийската държава получавали по 1000 лири седмично, което е два пъти повече от традиционната заплата в бранша.

Разкритията направиха от компанията за човешки ресурси „Менпауър”. Оттам отчитат ръст на проектите в строителния бизнес в Обединеното кралство. Амбицията за строеж на нови сгради сравнима с 2007-ма година, когато кризата още не се беше появила. Много строителни компании обаче се отказват да поемат поръчки, тъй като нямат достатъчно хора.

И докато Найджъл Фараж със своята Партия на независимостта се готви да управлява страната след изборите догодина, неговата антибългарска и антиевропейска кампания изглежда, че губи почва под краката си. По всичко личи, че Лондон може да се принуди сам да кани българските строители на работа, които действат и бързо и евтино.