Yalta Club се изкачи на 12-то място в престижната класация на DJ Mag Top 100 Сlubs и е единственият български клуб, който присъства в нея.

Така за четвърта поредна година Yalta Club се нареди сред най-добрите клубове на планетата, като подобри със седем позиции миналогодишния си резултат.

Това е поредното световно признание за клуба, след като през последните няколко години Yalta и организираният от клуба фестивал за електронна музика Solar получиха овациите на най-големите светила на електронната музикална сцена.

Четирикратният носител на титлата за "Най-добър диджей на планетата” Armin van Buuren обяви гостуването си на Solar за най-доброто събитие за 2010, а тази година включи кадри от миналогодишното издание на фестивала в най-новото си видео Orion.

Sandy Rivera засне три клипа в Yalta Club, а Mark Knight посвети парчето Yalta Groove на клубa и българската публика. Това са само малка част от постиженията на Yalta, които утвърдиха България сред най-горещите и актуални парти точки на света.

По повод поредния успех на клуба попитахме едни от любимците на българската публика – Sandy Rivera, Hernan Cattaneo и Sharam, с какво Yalta и родните фенове са уникални.

Sandy Rivera

С какво се различават партитата в Yalta Club от останалите места?
За мен Yalta e като сутрините на терасата на Space Ibiza, само че през нощта. А всички обичат сутрините в Space Ibiza. Когато съм в Yalta свиря парчета, които са специално за Yalta или за големи събития със страхотен звук. В момента, в който пусна някое от тях тълпата пощурява.

Кой е любимият ти момент от Yalta Club?
Имам много! Преди няколко години на новогодишното парти, когато гледах фойерверките на площада, а след това продължилия ми почти 10 часа сет, беше наистина фантастично. И след това рождения ми ден през януари тази година, и двете партита са извън всякакви класации.

Какво би казал на българските фенове?
Всички диджеи обожават публиката, която им позволява да свирят без да се налага да пускат хит след хит. Обичам ви заради това и моля ви никога не се променяйте.

Hernan Cattaneo

С какво се различават партитата в Yalta Club от останалите места?
Клубът е страхотен, най-добрия звук, осветление, пулт, а публиката е една от най-добрите, които може да се видят в цял свят.

Кой е любимият ти момент от Yalta Club?
Обикновено най-яко е след 5 часа сутринта, когато светлините отслабват, а музиката става все по-дълбока.

Какво би казал на българските фенове?
Много съм благодарен на българските фенове и на целия екип на Yalta Club за цялата подкрепа през всичките години.

Sharam

С какво се различават партитата в Yalta Club от останалите места?
Енергията е огромна и можеш да усетиш близката връзка между диджея и публиката, а това чувство е много специално.

Кой е любимият ти момент от Yalta Club?
Последния път когато бях в Yalta свирих около 6 часа, а накрая си направих експеримент с публиката, като започнах да пускам drum & bass и всякакви луди парчета. Публиката се наелектризира и определено реагира на това страхотно. Това за един диджей наистина е най-доброто което можеш да си пожелаеш – музикално отворена публика.

Какво би казал на българските фенове?
Искам да благодаря на всички за подкрепата и на цялата любов, която съм получавал през годините и се надявам скоро да се върна във вашата страна.

В знак на благодарност за подкрепата на феновете и приятелите на клуба, Yalta ще организира най-доброто великденско парти. На 13-ти април зала "Арена Армеец” ще е домакин на великденското издание на най-добрия фестивал за електронна музика у нас – Solar Easter, който ще събере за първи път на една сцена грандовете на световната електронна сцена Marco Carоla и Victor Calderone. Билети за партито са пуснати в мрежата еventim.bg и ticketstream.bg.