Васко Кръпката представя първия си саундтрак - към новия български филм "Джулай", който вече е по кината.

Албумът "Няма връщане назад" на известния музикант и неговата банда "Подуене Блус Бенд" от днес е на разположение на меломаните.

Премиерата е тази вечер от 19.00 ч. в столичния
клуб "Swinging Hall", където феновете ще могат да се сдобият с диска и да получат автограф от Васко Кръпката, съобщават от филморазпространителската компания "А плюс Синема". Входът е безплатен.

Албумът включва 11 парчета, пет от които са писани специално за филма на режисьора Кирил Станков. Почитателите на Кръпката ще се зарадват и на шестте нови аранжимента на култови хитове като "Няма бира", "Нека бъде светлина" и "Да живее рокендролът".

Въпреки че негови песни са звучали и в други български филми, "Джулай" е първата продукция изцяло с композиции на харизматичния блусар. Още от самото начало за създателите на филма е било ясно, че няма друг, който може да преведе хипарския дух на кинопродукцията в музика така, както Васко Кръпката.

Музикантът "разкрива", че причината да се заеме с това предизвикателство е бил страхотният сценарий на Кирил Станков, който го е трогнал и вдъхновил.