Кинокомпанията "Уолт Дисни" през 2014 година ще приключи сътрудничеството си с известния продуцент Джери Брукхаймър, работил над филми като "Карибски пирати", "Пърл Харбър", "Армагедон", "Самотният рейнджър", "Топ гън", "Скалата" и други.

"Киностудията "Уолт Дисни" и Джери Брукхаймър решиха да не продължават договора, чието действие изтича през следващата година. . . "Дисни" и Брукхаймър ще продължат съвместната си работа над няколко проекта, сред които и петата част от поредицата "Карибски пирати" - заяви пред изданието представител на киностудията.

Неотдавна Брукхаймър съобщи, че премиерата на "Карибски пирати 5", предвидена първоначално за 2015 година, се отлага за неопределено време заради необходимостта от преработка на сценария.

Много експерти са на мнение, че решението на "Дисни" да не продължи договора си с Брукхаймър се дължи на неуспеха на "Самотният рейнджър" с Джони Деп в главната роля. През август киностудията информира, че загубите от лентата са между 160 и 190 милиона долара.

В интервю за Холивуд рипортър и Брукхаймър, и представителите на "Дисни" обаче изтъкнаха, че причината не е свързана със "Самотният рейнджър". Тя е следствие на многогодишното сътрудничество на киностудията и продуцента, на всичките плюсове и минуси, натрупани по време на него.