Трилърът "Обсебване" сложи край на двуседмичното царуване на екшъна "Непобедимите 2" в бокс-офис класацията в Северна Америка, предадоха световните информационниагенции.

Окончателните данни сочат, че през дългия уикенд преди отбелязвания в САЩ и Канада Ден на труда за "Обсебване" са продадени билети на стойност 21,3 милиона долара. Това е втората най-голяма печалба за филм, излязъл на екран преди празника. Рекордът се държи от лентата "Хелоуин" от 2007 г.

На второ място тази седмица е криминалната драма "Беззаконие" с Шиа Лабьоф. През уикенда лентата е реализирала 13 милиона долара.

Трета позиция заема победителят от предишните две седмици "Непобедимите 2". Приходите от продажбата на билети за филма възлизат на 11,2 милиона долара.

Челната петица се допълва от екшъна "Наследството на Борн" сДжереми Ренър и триизмерната анимация "ПараНорман". Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 9,4 милиона долара и 8,8 милиона долара.

Уикендът преди отбелязвания в първия понеделник на септември Ден на труда в САЩ и Канада обикновено е един от "най-слабо активните" - лятото е към края си и филмовите компании предпочитат да запазят козовете си за празниците през ноември и декември.