Певицата Тейлър Суифт оглави класацията на "Форбс" за най-високо платена знаменитост под 30 години с 57 милиона щатски долара, спечелени от май 2011 г. до май 2012 г.

В челната петица доминират жените. Единственият представител на силния пол в нея е любимецът на тийнейджърките Джъстин Бийбър със спечелени 55 млн. щатски долара. След него са Риана, Лейди Гага и Кейти Пери.

"Наблюдаваме съсредоточаване на талантливи млади жени, които знаят как да използват системата – каза Дороти Померанц , ръководител на бюрото на "Форбс" в Лос Анджелис. – Те имат общи неща – очевидно пишат големи хитове и са силни личности. Това наистина им помага за рекламата. Имат и връзка с феновете."

Печалбите на Тейлър Суифт са главно от трите й албума "Taylor Swift", "Fearless" и "Speak Now", които станаха платинени поне четири пъти. Концертите й носят средно по 1 млн. всеки. Има и високоплатени рекламни договори, например за козметиката "CoverGirl".

Риана е трета благодарение на турнето с 85 концерта и хитовия албум "Talk That Talk", докато Лейди Гага е спечелила много по-малко от 90-те млн., с които оглави класацията на "Форбс" миналата година.

Кристен Стюарт, която миналата година беше най-високо платената актриса с приходи от 34,5 милиона щатски долара, сега е на 7-о място. Тя е единствената актриса в топ 10. Смятана за една от холивудските млади надежди, Стюарт освен в хитовите филми от "Здрач" участва и в успешния "Снежанка и ловецът".

Колегата на Кристен Стюарт от "Здрач" и партньор в живота Робърт Патинсън е на 10-о място с приходи от 26,5 млн. долара.

Ето и челната десетка по приходи сред младите знаменитости:
1.Тейлър Суифт (57 млн. долара)
2. Джъстин Бийбър (55 млн. долара)
3. Риана (53 млн. долара)
4. Лейди Гага (52 млн. долара)
5. Кейти Пери (45 млн. долара)
6. Адел (35 млн. долара)
7. Кристен Стюарт (34,5 млн. долара)
8. Лил Уейн (27 млн. долара)
9. Тейлър Лаутнър (26,5 млн. долара)
10. Робърт Патинсън (26,5 млн. долара)

"Форбс" съставя класацията, като анализира продажби на албуми и билети за концерти, приходи от филми, бизнес начинания, рекламни договори от май 2011 г. до май 2012 г.