Синът на сър Пол Маккартни Джеймс обмисля създаването на музикална група, в която освен него самия да влезнат синът на Джон Ленън Шон и синът на Джордж Харисън Дани.

"Аз съм готов, Шон и Дани като че ли също, бих бил щастлив", твърди Джеймс Маккартни, отговаряйки на въпроса за възможността да бъде създадена групата "Бийтълс 2".

Единственият син на сър Пол Маккартни, 34-годишният Джеймс от 2001 г. участва в записването на няколко от албумите на баща си, свирейки на китара и на ударни инструменти. Той е съавтор на песните Spinning On An Axis и Back In The Sunshine Again, влезли в албума Driving Rain (2001).

През 2005 г. съпровожда баща си в турнето в Северна Америка. От 2008 г. започва да записва собствени композиции, а от следващата година се изявява под псевдонима Light. Първия си мини албум от четири композиции, Available Light, издава през 2010 г., след което се появява албумът Close At Hand.

Шон Ленън, който навърши 36 години, от юношеските си години участва в записите на майка си Йоко Оно. На 9 годинки той пее It's Alright , Every Man Has A Woman. От 2001 г. прави
самостоятелна музикална кариера.

33-годишният Дани Харисън е направил име в музиката, завършвайки посмъртния албум на баща си Brainwashed, излезнал през 2002 г., и участвайки в организирания от Ерик Клептън "Концерт за Джордж".

През 2006 г. създава собствена група thenewno2, а през 2010 г. – групата Fistful of Mercy. Единственият, който се отнася със съмнения към идеята да бъде сформирана групата "Бийтълс 2", е синът на Ринго Стар, барабанистът Зак.

"Но, може би, Джейсън би се съгласил", казва Джеймс Маккартни, имайки предвид другия син на Ринго Стар. Синът на Пол Маккартни признава, че от детските си години е мечтаел да стане по-добър от "Бийтълс", макар сега да не е уверен, че това би било възможно.

"Добре би било поне да се сравним с тях, но и това не е лесна задача… Като цяло с времето ще се разбере (дали ще се получи или не). Ако е угодно Богу, ако всичко се нареди, то да", заключава младият музикант.