Mindscape (Унгария) и L33 (България) са поредните имена от световната ъндърграунд сцена, които ще "излязат на повърхността" специално за българските меломани благодарение на общите усилия на организаторите Drumrollerz и Solid Crew.

Двамата млади drum’n’bass диджеи ще застанат зад пулта в клуб Mixtape 5 на 17 февруари. Началото е в 23:00 часа, като преди споменатите "хедлайнери", зад пулта ще застанат Smartech, Presize, Ogonek, Solid Circle aka Digital Soul & Gomez.

Mindscape, чието истинско име е Gergely Sasvári (както и да се чете това), е един от водещите drum’n’bass продуценти на добре развиващата се унгарска сцена. През 2003 година основава триото Mindscape, което по-късно се превръща в негов индивидуален проект. Първоначално забелязан от Trace, не след дълго Mindscape става световно известен. През 2007-ма година издава своя дебютен албум озаглавен "Black Lotus", парчета от който започват да се въртят на drum’n’bass партита по целия свят и предизвикват пълна лудница сред тълпата на дансинга. Едно от тях е едноименното "Black Lotus“, в колаборация с Jade както и "Planet X“, сътворено заедно с Chris Su и легендарният MC Ryme Tyme.

Енергичните му дийп и минимал сетове водят до екстаз сцените из цяла Европа, Австралия и Нова Зеландия.

Сега Mindscape работи по втория си албум.

L33 е роден във Велико Търново през 1994 година. Повлиян от денс музиката, той започва да се занимава с продуциране още от 13-14 годишна възраст и тогава за първи път се сблъсква с FL Studio.

По-късно открива drum’n’bass музиката, която го прехвърля в напълно нов свят. Описва звученето си като deep, dark, minimal/neuro funk, tech и започва да го лансира на сцената.

L 33 получава силна подкрепа от артисти като Enei, Basher, Subterra, Break, Amoss, Xilent, Dabs, Clarity, Fathom Audio, Krakota, Eastcolors, Bazil, Wreckage Machinery, Kung и много други. Рядко се изявява в София, затова може би е редно да се постараете да не го изпуснете на 17 февруари.

Входът за събитието е 10 лева.