По-малко от десет дни имат всички млади графити артисти в България, които искат да се класират за финала на Sprite Graffiti Fest 2013.

Петък, 21 юни е последният ден, в който те могат да качат скиците си на страницата на феста във фейсбук - facebook.com/SpriteGraffitiFest.От 21 до 23 юни специално жури ще избере десетимата най-добри, които ще рисуват на 29 юни в парк Борисова градина в София.

Темата на конкурса е STAY FRESH. Всеки който има навършени 14 години може да участва в квалификацията. Освен мотивацията да бъдат избрани сред десетте най-добри, които ще рисуват на финала, участниците в конкурса имат и други стимули за участие: всяка седмица най-бързите десетима, които първи качат своите скици печелят награди. Авторът на най-добрата скица от седмицата, за която гласуват всички фейсбук фенове на фестивала също получава награда.

Авторите на десетте най-добри скици, избрани от журито, ще рисуват легални графити на 29-и юни в парк Борисова градина. Там всеки от тях ще има на разположение комплект от 12 флакона и стена с размери 5 м на 2 м, общо 10 квадратни метра площ за рисуване. Там ще бъде избран най-добрият, отново от същото жури. Ще има и награди за второ и трето място.

Sprite Graffiti Fest се провежда за десета юбилейна година. Слоганът на събитието тази година е „10 Years of Sprite Graffiti Fest се организира от фондация „Радар” с подкрепата на компанията Coca-Cola България и в партньорство със Столична Община. За втора поредна година Sprite Graffiti Fest е част от инициативите за кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019 г.