И тaзи година, освен с богата филмова програма, София Филм Фест ще зарадва посетителите си и с музикални събития. Всяка вечер от 7 до 13 март зала Matti' D ще е фестивално място за киносрещи и музикални преживявания.

Миленита и Funky Miracle ще открият парти зоната на 7 март. Дамата в тази формация е добър пример за връзката между киното и музиката и за творец с много таланти.

Момчетата от Футбол и Шахмат ще поздравят дамите на 8 март с авторска музика и зареждащи импровизации.

На 9 март DJ Гурко ще се изяви като експерт в българската алтернативна музика. Георги Згуров е вокалът и един от създателите на Анимационерите и Мфортно диско.

Очакваме експериментален пънк-джаз от The Bedlam Club на 10 март. На 11 март, след като се насладят на новия български филм “Последните черноморски пирати”, феноете на киното ще могат да посетят пиратско Кара дере парти с Джанго Зе.

Raja and The Band ще са на "музикалния екран" на 12 март и оттам ще се чуват и виждат любими парчета, изпълнени с чувство и артистично поведение. Бандата е сравнително млада, но бързо набира популярност и печелят аплодиментите на публиката. Ще чуем култови парчета на The Doors, RHCP, Rolling Stones, Johny Cash, The Smiths и др., изпълнени от женски вокал (Ража) с акустична китара и нейния бенд. Инди-рок и брит-поп линията ще бъде подкрепена от предводителя на Britspotting партитата в България – Shaker Maker.

На 13 март очакваме реге с етно елементи от Мерудия. Групата е добре познат реге секстет, който е леко встрани от оригиналния ямайски вариант и се отличава със собсвено звучене, авторски текстове с важни послания.

Входът за всички музикални събития е свободен.

Начало/22:30 часа