Кинокомпанията на режисьора Джей Джей Ейбрамс Bad Robot съобщи плановете си да екранизира романа на Стивън Кинг "11/22/63". На основата на мащабното произведение ще бъде заснет телевизионен сериал. Съвместно с Bad Robot над проекта ще работи и киногигантът Warner Bros.

Първоначално бе предвидено да бъде заснет игрален филм по романа, но това не се случи. Режисьор на проекта трябваше да е Джонатан Деми, известен от "Мълчанието на агнетата". Заради разногласия със Стивън Кинг в края на 2012 година той напусна проекта.

В основата на сюжета на романа е 35-годишен учител по английски език от градчето Лисбон Фолс, щата Мейн, Джейк Епинг. Всичко в живота на младия мъж протича съвсем нормално, докато един ден неговия стар приятел Ал разкрива, че килера му е всъщност портал към 1958-а година.

Въпреки многото опасности, Джейк е привлечен от приятеля си за една на пръв поглед безумна мисия - пътуване в миналото, чиято основна цел е предотвратяването на убийството на 35-я американски президент Джон Кенеди.