Бившият барабанист на "Бийтълс" Ринго Стар откри изложба за живота си в музея "Грами" в Лос Анджелис.

72-годишният Стар присъства на откриването на експозицията, озаглавена "Ринго: Мир и любов". Изложбата предлага задълбочен поглед върху кариерата на музиканта и възхода му към славата с "Бийтълс".

Сред по-интересните експонати са комплектът барабани "Лудвиг", използван от Ринго Стар при участията на легендарната ливърпулска четворка в "Шоуто на Ед Съливан", и костюмът, носен от него в ерата на хитовия албум "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" между 1966 и 1967 г.

Изложбата "Ринго: Мир и любов" ще продължи до март 2014 г. Ринго Стар и Пол Маккартни са единствените останали живи членове на "Бийтълс", след като Джон Ленън бе застрелян от фен в Ню Йорк през 1980 г., а Джордж Харисън почина от белодробен рак през 2001 г.

Близо 50 години след първото си гостуване с групата в САЩ, Стар продължава да е зает с различни ангажименти. Музикантът работи над адаптирането на песента "Octopus's Garden" - едно от няколкото парчета, написани от него и изпяти с "Бийтълс", в детска картинна книжка.

От издателство "Саймън и Шустър" съобщават, че книгата ще се появи на пазара във Великобритания през есента, а в САЩ - в началото на 2014 г.

Днес iBookstore на Apple пуска в продажба електронната книга "Фотография" на Ринго Стар, включваща непоказвани досега снимки на "Бийтълс" от личната колекция на музиканта.