Супергероите на българската и полската реге сцени ще обединят сили за едно лудо зимно събитие.

На 28 декември в Side B на Mixtape 5 посреща Dreadsquad от Полша и родните реге-майстори Jahmmi Youth, General Yogurt (а.к.а. Ерол от Уикеда), Kappa Irie (Zionlionz) и Sava (Camp Sessions). Зад пулта ще застане и Lazy Face - организатор на събитието и автор и водещ на единственото радиопредаване за ямайска музика у нас – Jamaica Air Force.

Партито е част от поредицата "Reggae is good for you!", която от началото на годината досега представи пред българската публика интересни артисти от македонската, бразилската, и хърватската реге сцени. Сега е време за полско издание, с един от най-горещите продуценти от централна Европа – Dreadsquad.

Създателят на ридимите Screw Dem и Sleng Teng International започва кариерата си през 2001-а. Най-култовият му проект е ремиксът на "Make it Bun Dem" на Skrillex и Damian Marley. В музиката на Dreadsquad се смесват реге, денсхол и ска, допълнени от модерни елементи от брейкбийт, джънгъл и дъбстеп. А само преди няколко месеца на пазара излезе и високо оцененият от медии и фенове нов албум The Riddim Machine.

Билетите за събитието се разпространяват в мрежата на Ticketstream на цена от 10 лева. На място (ако има останали) ще струват 12 лева. Капацитетът е ограничен до 150 души. Непълнолетни могат да влизат единствено с нотариално заверена декларация от родител.