Каним вина пътешествие в Перу, като ще пътуваме с помощта на известният перуански писател Хорхе Луис Делгадо.

Той е наследник на древното индианско племе инки. За първи път е в България, за да представи бестселъра си "Пробуждане в Андите: Пътешествие с един инка в мистично Перу". Вижте какво сподели Делгадо, часове след пристигането си у нас!

Като наследник на една древна и мистична култура, каквато е тази на инките, писателят Хорхе Делгадо я пази жива чрез книгите си. Той е горд с произхода си и с това, че неговата култура е свързана с духовния свят, с мира и единството…

"В началото се смятах за различен. За мен беше привилегия да съм инка. Защото инки по един или друг начин значи "Деца на Слънцето, деца на Светлината”. Нещата, които идват отвън, не ти гарантират нищо. Можеш да имаш най-хубавата къща на света, но това не значи, че ще си щастлив. Така че въпросът беше: кое наистина може да даде на човек вечно щастие? Вярваме, че това е срещата със самия себе си. Това значи среща с духа. В индианския свят, за инките, това е среща с вътрешното слънце. То е в сърцето и там има вечен извор на любов, служба и мъдрост. За нас това е първичният ключ към един необикновен живот”.

Книгата му "Пробуждане в Андите" е едно пътешествие из най-мистичните места на родината му Перу. Читателят ще се запознае отблизо с езерото Титикака, с архитектурния комплекс Мачу Пикчу и със Свещената долина. Места, които според автора, са заредени с енергия и водят към пречистване и любов…

"Пробуждане в Андите" е книга за местата на Силата в Перу и можем да кажем, че тя е въведение в космологията на инките. Традиционно, ние вярваме, че едно от главните неща е жизненият опит. За да усетим живота, ние трябва да разбираме неговото значение, а то е свързано с любовта, разбира се. Но начинът, по който ние изживяваме това, е чрез практиката. Ние имаме силна връзка с Майката Земя и Бащата-Слънце. Наричаме това "седем религии". Седемте религии са свързани със семейството, съседите, миналото, бъдещето...”, коментира Делгадо.

Освен, че е писател, Хорхе е и световноизвестен духовен водач. Организира екскурзии до мистичните места в Перу. Участвал е и в документални филми на Би Би Си за живота и традициите на инките. Делгадо вярва, че ключът към щастливия живот е духовното равновесие. Това е и посланието му към българския народ:

"Важно е да умеят да чувстват. И да обявяват открито в какво вярват. Важно е да използват съзнанието и сърцето си. Като говорих с издателите на книгата ми в България, им казах, че каквото и да правим в нашия живот тук на Земята, трябва да го правим с любов. А каквото правим с любов – то ще бъде удивително. И така всеки ще се радва на удивителен живот. Лесно е. Просто трябва да повярваме в себе си. Когато изпитваме живота с духа си, със сърцето си, ние наистина може да открием щастието”, категоричен е писателят.

Той ще проведе и семинар в България под надслов "Завръщане към радостта" – в него участниците ще се докоснат до древните ритуали на инките и ще научат за трите ключа към щастливия живот.