Американският комик Адам Сандлър няма да спечели "Оскар", но поне може да се утеши с рекордните 11 номинации за наградите "Златните малинки", които бяха обявени тази нощ. Постижението му е двойно по-голямо от предишния рекорд на Еди Мърфи за филма „Норбит”, който може да се похвали с пет.

"Златните малинки" се връчват всяка година за най-слаби постижения в киното в категориите най-лош американски филм, актьор, актриса, сценарий и музикално оформление.

Сандлър бе номиниран за работата си като сценарист, продуцент и актьор в три от най-слабите филми за 2011 г. - "Джак и Джил", в който той играе главната мъжка и женска роля, "Бъки Ларсън: Роден да бъде звезда"; и "Жена назаем".

Лентата „Джак и Джил” води по всички негативни показатели, включително за поддържащи актьор и актриса Ал Паично и Кейти Холмс.

Сред номинираните е и носителката на "Оскар" Никол Кидман за поддържаща роля в "Жена назаем", а племенникът на знаменития режисьор Франсис Форд Копола - Никълъс Кейдж, се бори за приза най-слаб актьор в три филма.

Носителите на антинаградите получават малинка, направена от пластмаса и покрита със златиста боя. Всяка "статуетка" струва по-малко от 5 долара. А най-много такива притежава Силвестър Сталоун – 10.

Тази година церемонията ще бъде в деня на хумора и лъжата – 1 април. Организаторите решиха да сменят датата, която традиционно беше преди връчването на „Оскар”-ите.