Пийт Дохърти ще представи картините си, нарисувани със собствената му кръв, на изложба в лондонска галерия.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Изложбата, наречена "С кръв: портрет на художника", включва произведения на изкуството, създадени за соловия му албум от 2009 г. "Grace/Wastelands". "Ако погледнете изкуството през епохите, основният му предмет винаги е бил животът. Ние всички умираме и рисуването с кръв напомня за нашата смъртност. Това е универсална медия. Не мисля, че има нещо кърваво в това", заяви един от кураторите на изложбата в галерия Коб Рейчъл Чъдли.

Повечето от изложените картини са доста свободни, комбиниращи кафеникави кървави ивици с колажи, поеми и текстове на песни.

32-годишният Дохърти, който стана известен предимно със злоупотребата с наркотици, която често засенчваше музикалната му кариера, е включил няколко творби на свои известни приятели:

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Покойната певица Ейми Уайнхаус използвала собствената си кръв, за да нарисува себе си върху платно до думата "женствена". Френският писател и художник Ализ Мьорис, който създал обложката за соловия албум на Дохърти, е нарисувал удивителен портрет на приятеля на Дохърти и музикант Питър Уолф.

Френската актриса Шарлот Гейнсбур, с която Дохърти засне филм миналата година, помогнала за създаването на картина, наречена "Leet Strife".

Цените на картините варират между 4500 паунда и 8000 паунда (7100 долара - 12700 долара) за оригинални картини и 500 паунда за ограничени репродукции.