Гласът на Франция - Патрисия Каас, представя на българска сцена най-новия си проект, отдаващ почит на легендата Едит Пиаф. На 21 юни 2013 г. в зала 1 на НДК ще звучат 21 от най-емблематичните песни на Пиаф, изпълнени Патрисия Каас.

Концертът е под аранжимента на момчето чудо на Холивуд Абел Корзиеновски, номиниран за Златен глобус за работата си по филма на Том Форд “A single man” и филма на Мадона “W.E.”.

Специалното турне на Каас ще продължи само една година и ще включва най-престижните зали в света – Роял Албър Хол в Лондон, Карнеги Хол в Ню Йорк, Олимпия в Париж, Оперета Театър в Москва, Sejong Cultural Center в Сеул, а и родната Зала 1 на НДК.

С новаторски сценичен дизайн това шоу е преди всичко съвременно и градско. То включва инсталации и осветление, което е различно от всичко на сцената днес. Непубликувани, уникални и непознати снимки на Едит Пиаф ще бъдат в центъра на мутлимедиата.

Каас и екипът й са работили над този проект в продължение на две години. Отначало замислена като концертно шоу, програмата впоследствие е издадена в албум, излязъл на пазара през ноември.

Най-популярните песни на Едит Пиаф са обработени от младите музикални таланти Фабрис Бровелли и Кристоф Корре. В записа на албума участва голям симфоничен оркестър от 80 музиканти. Албумът включва 21 композиции сред които : "Les amants merveilleux", "Non, je ne regrette rien", "Et moi", "La belle histoire d'amour", "Padam... Padam...", "Je t'ai dans la peau" и др. Албумът е записан в Air Studio в Лондон.

Концертът на Патрисия Каас у нас се организира от продуцентска компания "БГ Саунд Стейдж“ и Френския Институт. Билети се продават в мрежата на Eventim и в Билетния център на НДК на цени от 40 до 120 лева.