За първи път у нас пристига една от най-горещите формации на испанската музикална сцена – Fuel Fandango. Концертът на пламенния дует е на 6 юни в столичния клуб Blender.

Снимка: ПР

Българската публика ще се запознае с певицата Нита (Nita) и продуцентът и дижей Але Акоста (Ale Acosta), които представят шеметното си шоу на живо в компанията на барабаниста Карлос Соса (Carlos Sosa).

Fuel Fandango се събират в края на миналото десетилетие и още първият резултат от общата им работа предизвиква огромен интерес у феновете - Fuel Fandango осъществяват 70 концерта само за няколко месеца, а едноименното им EP е изтеглено 15 000 пъти. Следва дебютен студиен албум, включващ 13 песни - вкусен коктейл от танцувални стилове, подправени с фламенко и мастерирани от лондонското гуру Саймън Дейви (Simon Davey), работил с Depeche Mode, Бьорк и Chemical Brothers.

Билетите за концерта вече са в продажба в мрежата на Eventim на цена от 10 лева.

Концертът на Fuel Fandango в България се организира от Посолство на Кралство Испания и Fusion Embassy и е част от съпътстващата програма на Sofia Design Week 2012, който продължава от 1 до 8 юни.