"Оратница” готвят концерт на 7 ноември в клуб Blender, като специален гост на събитието е Kottarashky. Билетите за концерта ще се продават само на място на цена от 10 лева.

Kottarashky Снимка: ПР

През лятото "Оратница" бяха един от участниците на най-големия фолк и джаз фестивал на открито в Брюксел - Brosella Jazz & Folk, където бяха препоръчани от WorldMusic.net като най-интересен хедлайнер на форума.

Списанието Agenda Magazine определи музиката им, като "уникален микс от дъбстеп, дръм енд бейс, аборигенски мотиви и фолклорно и православно пеене - смесица, която не само омагьосва с необичен, свеж и изключително креативен подход, но и не оставя никого в публиката в статично положение".

По-късно "Оратница" спечелиха "Битката на бандите" в най-престижното световно списание за уърлд музика - Songlines, които дадоха на дебюта им 4/5 звезди и изключително позитивно ревю. Албумът на Оратница бе похвален и във водещото списание за фолк музика във Великобритания - fRoots, а в шестте месеца от излизането си, предавания, посветени на групата, са излъчвани в радиостанции в Испания, Великобритания, Германия, Канада, САЩ и др.

На 7 ноември концертът ще започне с DJ сет на Kottarashky. Никола Груев, както е истинското име на музикалния архитект, изключително рядко излиза на сцена без бандата си The Rain Dogs, с които тази година издадоха новия си албум - "Demoni", oсъществиха национално и европейско турне и се представиха на MusicPRO и WOMEX 2012.