"Оратница" представя дебютното си видео! На 21 август от 20ч. в столичния клуб "Маймунарника" (Борисова Градина) ще бъде официалната премиера на видеото към песента "Църни очи".

Клипът е дело на младия режисьор Михайло Коцев и оператора и монтажист Теодор Фичев. Главните роли в него са поверени на актрисата Деница Даринова и звездата от ХаХаХа Импро Театър – Петър Мелтев. Специално участие взимат и огнените танцьори от Fireter, както и кукерите от сдружение "Елов дол".

Клипът смесва мистичната атмосфера, бликаща от българския фолкор, с динамичната градска среда, която вибрира в музиката на "Оратница". Затова снимките тръгват от култови столични локации – Попа, Подуене, Люлин, за да стигнат през красивите поля от слънчогледи край Подбалкански път до Приключенски парк "Шамбала - Сопот".

"Снимахме клипа за по-малко от 12 часа, без бюджет, с екип изцяло от доброволци“, разказват от бандата и допълват, че всички ресурси са използвани оптимално, включително жаравата след изгарянето на огъня – за вкусна почерпка за участниците.

Самата песен "Църни очи" е с нов аранжимент, но отново е с гласове на народните певици от формация "Кипри" - Илияна Найденова и Кристина Карамфилова.