One Direction спечелиха три топ отличия от видеонаградите на MTV. Бандата триумфира в категориите за "Най-добро видео на нов артист”, "Най-добро поп видео”, "Най-достойно за споделяне видео”

Риана откри церемонията Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Най-престижното отличие – "Видео на годината”, спечели Риана с "We Found Love”. Конкуренти на видеото в тази категория бяха "Wide Awake" на Кейти Пери, "Somebody That I Used To Know" на Gotye, "Bad Girls" на M.I.A. и клипът към дуета на Риана с Drake "Take Care". Певицата, която заедно с Drake беше номинирана в най-много категории, откри церемонията с изпълнение именно на We Found Love и ремикс на Cockiness.

Ники Минаж грабна статуетката за "Най-добро женско видео" за "Starships", като победи "Part of Me" на Кейти Пери, "We Found Love" на Риана, "Love on Top" на Бионсе и "Love You Like a Love Song" на Селена Гомес.

"Най-добро мъжко видео" отиде в ръцете на Крис Браун за "Turn Up the Music". Номинирани бяха още "Boyfriend" на Джъстин Бийбър, "Swim Good" на Ocean, "Take Care" на Drake и Риана и "Climax" на Usher.

В категорията за "Най-добро рок видео” статуетката грабнаха Coldplay за “Paradise”, в хип-хоп категорията победители са Drake и Lil Wayne с "HYFR", а за видео с най-добра режисура бе определено това към парчето "Bad Girls” на M.I.A.