Новият албум на Chambao вече е готов и ще дебютира на музикалния пазар в Испания на 8 май. У нас албумът "Chambao" илиза на 21 май от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

Албумът отбелязва десет години от дебюта на групата от Малага и 5 години от излизането на последния им студиен албум - Con Otro Aire. Ако на някой му се струва, че пет години са прекалено дълъг период, Ла Мари обяснява: "Създаването на музика е естествен процес, в него няма предварителен график. В един момент почувствах, че трябва да спра и да се оттегля от сцената и от целия цирк, който е в света на музиката.”

Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music Entertainment

Ла Мари (или María del Mar), която е гласът и душата на Чамбао, разказва как се минали последните няколко години за групата: "Последното ни турне приключи с концерти в Мексико и Чили и през ноември 2009-та записахме концертния албум в Перито Морено (Аржентина). Решихме, че 2010 година ще я посветим на семействата и приятелите ни и всеки ще се отдаде на личните си занимания. Аз лично имах нужда да погледна нещата отстрани, да съм сред публиката на концерти и изобщо да се наслаждавам на всички нормални неща от ежедневието. В средата на 2011-а започнахме работа по новите песни и между януари и февруари тази година влязохме в студио, за да ги запишем”.

Паралелно с подготовката на албума, бандата работеше и по предстоящото си турне в подкрепа на новия проект, което ще мине и през България. Бандата ще свири на Elevation Festival на 23 юни.

Съдържание на "Chambao":
1.Al Aire
2.Lo Mejor Pa Ti
3.La Verdad Mentira
4.Miedo Por Dentro
5.Los Suenos
6.El Vaiven
7.Beliche
8.Buenos Consejos
9.Llevalo Contigo
10.Desde Mi Balcon
11.(Bonus track: Madre Tierra)