Традициите не са лошо нещо, особено ако сами си ги създаваме, което ще се опитаме да направим днес – 16 март, в Деня на астрономическите обсерватории. Не е по темата, но "Честито" на всички обсерватории, които празнуват.

Та, за традицията: Всеки петък, ще ви представяме част от албумите и синглите, които са дебютирали на световната музикална сцена през изминалата седмица и по-точно частта, която ни е впечатлила.

Вярваме, че в петък – хем работен, хем отвсякъде вече мирише на уикенд - няма по-добър начин да избутаме последните часове на работната седмица, освен с помощта на музиката.

Ето и какво от случилото се в музикалния свят тази седмица, според нас, е добре да се отбележи:

"Lowly" е първото парче от дебютния албум "Ssss" на основателите на Depeche Mode Винс Кларк и Мартин Гор, познати като VCMG. Албумът излезе на 13 март.

 "Dream On" e последния сингъл от Ноел Галахър и музикалния му акомпанимент от High Flying Birds.

Lotus Plaza - това не е поредната инди банда, а соло проект на китариста, и очевидно певец, Lockett Pundt. Първият сингъл от предстоящия албум "Spooky Action at a Distance" е "Stranger”.

През изминалата седмица (12 – 16 март) излезе и поредният сингъл на Birdy.

Мацката с гласче на срамежливо птиче, която се прочу с кавъра си на песента на Bon Iver – "Skinny Love", сега представя "1901”.

Вече е на пазара дебютният албум на Майкъл Киуанука (Michael Kiwanuka) – “Home Again”. Музикантът, който спечели Sound Of 2012 на Би Би Си, вече пусна два сингъла от албума. Единият е едноименният Home Again…

Сингълът на M.I.A. "Bad Girls" също вече е на пазара. "Live Fast, Die Young, Bad Girls Do It Well" пее лошото момиче в най-новата си песен.

И за финал: Вече можете да си купите сингъла на Jay-Z и Кание - "N****s In Paris", както и новият албум на Estelle – “All Of Me”, парчета от който със сигурност ще чуем на живо на 10 май в Sofia Live Club.