Индъстриъл рок и метъл групата Nine Inch Nails планира световно турне след обновяването си и добавянето на нови музиканти.

Основателят Трент Резнър, който си взе почивка след турнето "Wave Goodbye" през 2009 г., е заявил за музикалния сайт Pitchfork.com, че групата поставя ново начало. В изявлението на Резнър се казва, че към него ще се присъединят бившият басист на "Джейнс адикшън" Ерик Ейвъри, китаристът на "Кинг кримсън" Ейдриън Белю и Джош Юстис от електронната формация "Телефон Тел Авив", както и бившите сътрудници Алесандро Кортини и барабанистът Илан Рубин.

"Работихме с Ейдриан Белю по някои музикални проекти, които доведоха до обсъждане за изяви на живо, поумувахме още и след това решихме да преосмислим идеята за това каква може да бъде сега групата Nine Inch Nails. Така стигнахме до решението за шоу", казва Трент Резнър.

Музикантът е допълнил, че първите концерти ще бъдат през лятото на 2013 г., последвани от дати за турне в САЩ и по света през 2014 г., без да разкрива повече подробности.

"Найн инч нейлс" постоянно променя състава си след сформирането си от Трент Резнър през 1988 г. в Кливланд. През 90-те години на миналия век групата е отличена с награди "Грами" за песни като "Wish" и "Happiness in Slavery". Последният албум "The Slip" на Nine Inch Nails излезе на музикалния пазар през 2008 г. През 2009 г. Резнър обяви, че групата си взима почивка от концертна дейност.