Най-доброто от своето творчество ще изпълни световноизвестният италиански пианист и композитор Людовико Ейнауди на първия си солов концерт в София. Събитието е на 28 март от 19.30 часа в обновената зала "България".

Ейнауди ще излезе на сцената без предварителен сет лист, но с нагласата да прелъсти аудиторията с най-слушаните си произведения. Музикантът ще реши какво да свири като види публиката и усети нейните желания. Ще включи песни от албумите си "Le Onde", "I Giorni", "Eden Roc", "Una Mattina", "Divenire" и последния диск "Nightbook".

Ейнауди ще пристигне у нас веднага след концерта си в Малага и още на другия ден ще отпътува, за да свири пред почитателите си в Грьонинген. Неговото световно солово турне преминава с изключителен успех във всички страни. То започна в началото на тази година и вече има дати до края на 2013 г.

Ейнауди има издадени над 20 диска, написал е музиката на 19 филма и телевизионни сериали, сред които е хитовият "Д-р Живаго”. Изпълнителят стои редом до имена като Шопен, Ерик Сати, Майкъл Наймън и Филип Глас. Неговите песни имат милиони гледания в мрежата, а музиката му е слушана от различни поколения.

Концертът е организиран от продуцентска компания "БГ Саунд Стейдж” и Италианския културен институт в София. Билети се продават в мрежата на Eventim и на касата в зала "България”.