Джеймс Мърдок, син на американския медиен магнат от австралийски произход Рупърт Мърдок, подаде оставка днес от мрежата BskyB, съобщиха от веригата "Скай нюз", в която групата на Мърдок е основен акционер.

Това стана на заседание на Управителния съвет на "Скай нюз". През ноември Джеймс Мърдок спаси мястото си в BSkyB въпреки натиска на силно малцинство акционери.

Някои от тях публично се обявиха срещу оставането му на поста, след като бяха разгневени от скандала с телефонните подслушвания. в несъществуващия вече вестник "Нюз ъв дъ уърлд", един от таблоидите в медийната група на Мърдок.

Джеймс Мърдок вече връчи оставката си на 29 февруари от поста президент на "Нюз интернешънъл", която обхваща британските вестници от групата "Нюз корпорейшън", след скандала с подслушванията.

Мърдок младши е президент на BskyB от 2007, след като в продължение на 4 години беше генерален директор. Според Би Би Си 39-годишният Джеймс Мърдок сам решил да се оттегли от президентския пост, за да се сложи край на критиките, свързани с аферата с подслушванията.