Филмът "Мръсни танци" изпревари "Аз пея под дъжда" в допитване, направено сред 1000 души с цел да се определят най-добрите танцови моменти в киното.

Финалното изпълнение на Патрик Суейзи и Дженифър Грей под звуците на песента "The Time Of My Life" от филма "Мръсни танци" (1987) е получило един от всеки четири гласа на участниците в допитването, измествайки танца на Джин Кели в "Аз пея под дъжда" (1952).

Балансът е нарушен от дамите, чиито предпочитания клонят към "Мръсни танци". Повечето от мъже са посочили, че харесват "Аз пея под дъжда".

Допитването, направено от шопинг канала QVC, разкрива още, че най-имитираният филмов танц от участниците е този на Джон Траволта в диско класиката "Треска в събота вечер" (1977).

Авторите на проучването са установили още, че танците са предпочитаният начин за отслабване. Вотът отново е повлиян от дамите, тъй като мъжете залагат на спорта за поддържане на добра форма.

Като цяло 41 процента от анкетираните са недоволни от танцовите си умения. Близо 48 процента от мъжете и 51 процента от дамите са споделили, че желанието им е да бъдат по-добри танцьори.