Mezzoforte се завръщат в София на 25 април. Момчетата от Рейкявик ще представят чисто нов албум пред българските си фенове на събитието в Sofia Live Club.

Вдъхновени от музиката на Кийт Джарет, Джордж Дюк и Wheather Report , през 80-те години на миналия век музикантите от Mezzoforte правят истинска революция в музикалната индустрия. Големият пробив е през 1983 г., когато разбиват класациите във Великобритания с големия си хит "Garden Party". 

През годините Mezzoforte са свирили в повече от 30 страни по света и не спират да се развиват. През 2012-а групата отпразнува 35 години от създаването си. Новият албум на бандата – "ISLANDS", документира процеса на музикално узряване на бандата и е поредният скъпоценен камък в дискографията им.

Албумът е записан в студиа в Рейкявик, на островите Вестман, Фарьорските острови и накрая в легендарното студио Hansa в Берлин, от чиито прозорци преди се е виждала берлинската стена, която е заобикаляла "острова“ Западен Берлин.

Билети за концерта на Mezzoforte на 25 април в Sofia Live Club можете да закупите в мрежата на Eventim на цена от 20 лева на предварителна продажба. На място пропуските ще струват 30 лева.