Американската певица Лейди Гага изнесе първия си концерт в Манила пред повече от 40 хил. фенове, пренебрегвайки филипинските си критици и заплахите за цензура от властите.

Зрителите, много от които носеха облекло, подобно на това на своя идол, посрещнаха с бурни овации певицата. "Манила, не съм креация на правителството ви", заяви тя, след като се качи на сцената.

Концертът й в новопостроената зала Арена в квартала Пасай в Манила започна с изпълнение на противоречивата песен "Judas", която според филипинските критици на Лейди Гага е богохулство.

Зрители изпратиха в Туитър снимки на поп звездата, облечена в дълга жълта рокля, вдъхновена от традиционни филипински носии, по време на изпълнението на песента й "Born This Way", смятана от мнозина за гей химн.

Властите в столицата предупредиха, че вторият й концерт утре вечер може да не се състои, ако "цензорите", заели места сред зрителите тази вечер, констатират дори най-малка следа от богохулство, сатанизъм, голота или неприлично поведение. Въпросните "цензори" трябва утре да представят своя доклад пред властите.