Лейди Гага представи официално фондацията си "Born This Way". Фондацията ще се бори с насилието в училищата.

На представянето в Харвардския университет певицата беше придружена от телевизионната водеща Опра Уинфри и от майка си Синтия Германота, която ще бъде президент на организацията.

Гага заяви пред присъстващите, че човечеството има възможност да промени света и трябва да се възползва от всеки шанс да се трансформира. "Ако имаш революционен потенциал, трябва да направиш света по-добро място и да го използваш. Целта е да се преборим с подлостта и жестокостта, като вдъхновяваме младите хора да създават подпомагащи системи в съответните им общности", сподели Гага.

Синтия Германота призна, че фондацията е специална, защото е искала да създаде нещо, което да се бори с тормоза в училище, тъй като Гага трудно приемала себе си като дете. "Днес е специален ден за дъщеря ми и за мен, тъй като споделяме с всички нещо, по което работихме близо година и за което говорехме като майка и дъщеря от много време", заяви Синтия.

"Докато растеше, дъщеря ми трябваше да се бори много заради своята индивидуалност и в резултат на това често се сблъскваше с подлост и жестокост. Тя говори открито за тази и други битки по истински и личен начин и хората отговориха на това послание", допълни майката на певицата.