Легендарният сет на Джими Хендрикс от фестивала "Уудсток” през 1969-а излиза по кината, предаде nme.com. Концертът ще бъде прожектира в над 30 кина във Великобритания на 29 ноември и 4 декември, както и в кина по целия свят. 

Сетът на Джими излиза по повод 70-ата годишнина от рождението на виртуозния китарист и ще бъде прожектиран заедно с документалния филм "Live at Woodstock", в който влизат интервюта с Били Кокс и Мич Мичъл от The Jimi Hendrix Experience, както и с инженерът Еди Креймър и промоутъра на фестивала Майкъл Ланг. Документалната лента е дело на режисьора Боб Смийтън.

"Този филм показва едно легендарно историческо събитие, както и кулминацията в кариерата на Джими. Честваме 70-ия му рожден ден, като продължаваме да честваме наследството му”, каза по повод концертния филм сестрата на Джими – Джани Хендрикс.

Записът със сета на Джими е бил реставриран и дигитализиран. Зрителите ще видят всички песни в реда, в който са били изпълнени на Уудсток през 1969г., включително легендарното изпълнения на американския химн, който прозвучава в ранната сутрин на 18 август над главите на дремещите или неадекватни и доста понамалели като бройка посетители. Но остава в историята...

Сетът включва:

'Message To Love'
'Spanish Castle Magic'
'Red House'
'Lover Man'
'Foxy Lady
'Jam Back At The House'
'Izabella'
'Fire'
'Voodoo Child (Slight Return)'
'Star Spangled Banner'
'Purple Haze'
'Woodstock Improvisation'
'Villanova Junction'
'Hey Joe'