R&B певецът Крис Браун може и да се опитва да изчисти опетнения си имидж, но опитът му да впечатли критиката с новия си албум се оказа неуспешен.

Тавата "Fortune" на Браун се появи на музикалния пазар на 3 юли. Това е петият студиен албум на изпълнителя от САЩ. Ранните отзиви на критиката звучат доста обезсърчаващо. Музикалните експерти явно не са забравили скандалите около Крис Браун и мнозина определят новия му албум като "провал".

23-годишният изпълнител бе осъден на 5-годишна пробация, след като бе признат за виновен в побой над бившата си приятелка Риана в навечерието на наградите "Грами" през 2009 г.

Три години по-късно Крис Браун още не може да се отърси от репутацията си на лошо момче – през юни той и рапърът Дрейк попаднаха в новините след кърваво сбиване в нюйоркски клуб между приближени на двамата изпълнители.

Мелиса Локър от "Тайм" осъжда както Браун, така и албума му, който според нея е "досаден". Локър пита защо музикалната индустрия опрощава престъпленията на певеца и съветва феновете да не си купуват новия му албум.

Рандъл Робъртс от "Лос Анджелис таймс" дава две от четири звезди на тавата. Кайл Андерсън от "Ентъртейнмънт уикли" смята, че албумът "Fortune" е поредното потвърждение за "липсата на контакт между двете персони на Крис Браун – млад мъж с буен нрав в живота и странно неубедителен изпълнител на сцената".

Критиците във Великобритания също не са въодушевени от новияалбум на Браун. Ник Ливайн от Би Би Си определя тавата като "обезсърчаващо безсмислена".