Американската певица Кортни Лав е завършила работата по книгата си със спомени, разкри в. "Гардиън". По данни на интернет магазина Amazon, книгата ще излезе във Великобритания на 1 декември 2013 година.

Заглавието на автобиографията на изпълнителката засега се пази в тайна. Известно е само, че е с обем 400 страници. В мемоарите си Кортни Лав подробно и откровено разказва за отношенията с покойния си съпруг Кърт Кобейн, за дъщеря им Франсис, както и за връзките й с Били Кроган от "Смашинг пъмпкинс" и Трент Резнър от "Найн инч нейлс".

Макар в спомените на Кортни Лав отношенията й с Кобейн да са разгледани подробно, книгата на първо място е посветена на съвременната рокмузика, а не на личния живот на певицата. В
автобиографията Лав описва цялата си музикална кариера от началото й през 80-те години на миналия век досега, при това го прави с присъщото й остроумие и праволинейност.

Преди време Кортни Лав бе споделила в интервю за сп."Ролинг стоун", че не работи над мемоарите си сама, а в съавторство с журналиста Антъни Боз, при това се опитва да пише колкото се може по-сбито. По думите на Лав навремето тя не е дочела до край автобиографията на Кийт Ричардс, тъй като й се сторила прекалено разводнена.

Автобиографията на Кортни Лав ще е първата й. За живота на певицата през 1998 г. бе издадена книга и то с нейно разрешение,чийто автор е писателката Попи Брайт.