Кари Ъндърууд спечели за втора поредна година голямата награда за видеоклип на годината на Телевизията за кънтри музика, която се присъжда от публиката.

Печелившата песен на Ъндърууд е "Blown Away". Певицата има най-много награди в историята на Телевизията за кънтри музика - 10. Четири от тях са за видеоклип на годината.

Преди триумфа на Ъндърууд на финала, вечерта принадлежеше на Миранда Ламбърт и дуета "Флорида Джорджия Лайн". Последните спечелиха наградите за пробив и видеоклип на дует с песента си "Cruise". С нея те станаха звезди миналата година.

Ламбърт спечели наградата за женски видеоклип на годината с "Mama's Broken Heart" и наградата за изпълнение на годината за клипа "Over You", записан за предаването "Изпълнител на годината" през2012 г.

Един от водещите на церемонията беше певецът Джейсън Олдийн. Той откри шоуто с песента "American Woman" заедно с Лени Кравиц, а по-късно получи наградата за съвместен видеоклип заедно с Люк Брайън и Ерик Чърч за "The Only Way I Know".

"Лейди Антебелъм" спечелиха наградата за видеоклип на група за "Downtown". Съпругът на Миранда Ламбърт Блейк Шелтън бе отличен в категорията за видеоклип на годината при мъжете. Той обаче не присъства на церемонията, защото е на турне. Наградата му прие Ламбърт, която се пошегува, че тази вечер пие за двама.