Шантавият Иги Поп и бандата му също пристигат у нас за Sofia Rocks 2012! На 8 юли (неделя) Iggy And The Stooges излизат за първи път пред българските си фенове с концерт в рамките на тазгодишното издание на родния рок фест. Кръстникът на пънка и неговата група са вторите изпълнители, потвърдили участието си на Sofia Rocks 2012, след култовите Guns N’ Roses.

Отново в същия ден – 8 юли, на фестивалната сцена ще се качат и децата на американската хард рок сцена Ugly Kid Joe, за да зарадват българските си фенове за първи път на родна почва. Уит, Клаус, Кордел, Дейв и Шанън са отново заедно с чисто нов материал - шест записа за новото си EP, което вече е готово и се очаква да излезе всеки момент. Те нямат лейбъл, агент или мениджмънт - движат всичко сами, но пък имат огромна публика по целия свят, тръпнеща в очакване да чуе новите парчета на бандата, но най-вече да ги види в изпълнение на живо.

И с това новините не се изчерпват! Sofia Rocks 2012 се мести на Националния стадион "Васил Левски". Спортното съоръжение, което завинаги записа в паметта на феновете незабравими моменти от концертите на AC/DC, Metallica и Rammstein, ще отвори отново врати на 7 и 8 юли за многохилядната публика на двудневното рок събитие. По препоръка на Министерство на спорта и със съдействието на Национална спортна база, фестивалът ще се радва на домакинството на най-големия стадион у нас, който осигурява най-бърз и удобен достъп на публиката до нейните любими банди.    

Тази година Болкън Ентертейнмънт дава възможност на рок феновете да се  се насладят на двудневен рок уикенд с над 10 банди в афиша на цената на солов концерт. Пълният билет за двудневния фест ще струва между 60 и 120 лева в следните категории:

60 лева – седящи III зона (seated III category)
70 лева – седящи II зона (seated II category)
90 лева – терен (standing regular)
100 лева – седящи I зона (seated I category)
120 лева – пред сцена (standing Front of stage)




Най-бързите фенове, които си купят билети за фестивала от касите на Еventim ще могат да получат билетите си с допълнителна отстъпка!

Промо цените важат за първите 1000 билета от всяка ценова категория и ще бъдат на цени съответно:

50 лева – седящи III зона (seated III category)
60 лева – седящи II зона (seated II category)
80 лева – терен (standing regular)
90 лева – седящи I зона (seated I category)
100 лева – пред сцена (standing Front of stage)

Билетите влизат в продажба на 10 февруари 2012 г. в 9:00 часа в мрежата на Еventim.

Първите 20 фена, закупили билети онлайн, ще получат по един билет от същата категория като подарък!